Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a livrat un volum record de petrol în Brazilia

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaExploatarea zăcămintelor de petrol
Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
Rusia a furnizat Braziliei un record de petrol în valoare de 133 de milioane de dolari în luna octombrie
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. În octombrie, Rusia a exportat un lot record de țiței în Brazilia - 207 mii tone în valoare de 133 milioane dolari - și a devenit unul dintre cei mai mari trei furnizori din această țară la sfârșitul lunii, potrivit analizei RIA Novosti a datelor de la serviciul de statistică din această țară latino-americană.
La începutul toamnei, după o pauză de doi ani, Brazilia a reluat achiziționarea de petrol din Rusia, iar în octombrie volumul importurilor a crescut de 2,5 ori - la 207,4 mii tone, sau aproximativ 1,5 milioane de barili. Costul transportului a crescut, de asemenea, brusc - de 2,8 ori, la 133,25 milioane de dolari.
Oferta de petrol din octombrie, atât ca volum, cât și ca valoare, a fost cea mai mare din 1997 cel puțin - nu sunt disponibile statistici anterioare. Înainte de aceasta, Brazilia a achiziționat un volum record de petrol în mai 2002 la 139,8 mii tone (un milion de barili), iar din punct de vedere al costului maximul anterior a fost în iunie 2010 la 86,2 milioane dolari.
Acest lucru a permis Rusiei să devină luna trecută al treilea furnizor de petrol al Braziliei. Doar Statele Unite (346 milioane dolari) și Guyana vecină (187 milioane dolari) sunt în față. Primele cinci includ și Algeria (112 milioane de dolari) și Arabia Saudită (98 de milioane de dolari).
De la începutul anului, Brazilia a achiziționat petrol rusesc în valoare de 181 de milioane de dolari, ceea ce face din Moscova al 11-lea cel mai mare furnizor de această materie primă. Principalii vânzători de petrol către țara sud-americană în 2023 au fost Arabia Saudită (1,5 miliarde de dolari), Statele Unite (1,4 miliarde de dolari) și Algeria (1,3 miliarde de dolari).
Fluxul de știri
0