România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România cumpără tancuri Abrams de la americani

© AP Photo / Mindaugas KulbisАмериканские солдаты на боевом танке M1A2 Abrams во время военных учений, Литва
Американские солдаты на боевом танке M1A2 Abrams во время военных учений, Литва - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
Încă 2,53 miliarde de dolari vor ieși din bugetul României pentru a cumpăra tancuri second-hand de la americani. Tranzacția a fost aprobată de autoritățile americane, după ce în prealabil, încă din luna mai, fusese aprobată și de Parlamentul românesc.
BUCUREȘTI, 10 noi -Sputnik. Departamentul de Stat al SUA a aprobat o potențială vânzare de tancuri de luptă principale Abrams către România pentru o sumă estimată la 2,53 miliarde de dolari, a anunțat joi Ministerul Apărării din SUA (Pentagonul).
În aprilie 2023, Ministerul Apărării Naționale a trimis Parlamentului pentru aprobare cererea oficială pentru cumpărarea a 54 de tancuri Abrams din SUA. La acel moment, Ministerul Apărării nu a menționat suma aproximativă a tranzacției. Dat fiind că e vorba despre o achiziție de peste 100 milioane euro, ea a trebuit să fie aprobată de Parlament, lucru întâmplat în luna mai.
Cele 54 de tancuri Abrams modernizate în varianta M1A2, plus 12 derivate, sunt aflate în uzul armatei SUA, potrivit documentului. Tranzacția va include muniția și simulatoarele de instruire.
Fluxul de știri
0