Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Pentagonul continuă să lupte cu extratereștrii

НЛО - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
O luptă serioasă împotriva extratereștrilor necesită finanțare bugetară semnificativă și rămâne o „afacere” profitabilă pentru angajații departamentului specializat în OZN-uri de la Pentagon.
Subsecretarul pentru Apărare pentru obiecte zburătoare neidentificate, fizician și veteran al comunității de informații din SUA, Sean Kirkpatrick, se va retrage în decembrie 2023. Pleacă cu un sentiment de împlinire - sub conducerea sa, peste 800 de cazuri de extratereștri au fost investigate în 18 luni. Pe baza informațiilor desecretizate, Pentagonul a lansat un nou site web despre noile OZN-uri în august. În această primăvară, Kirkpatrick a fost coautor al unui studiu de mare profil despre obiecte neidentificate care „sfidează orice fizică” și pot fi „sonde extraterestre de pe o navă-mamă trimisă să exploreze Pământul”.
În aprilie, Pentagonul a raportat Comitetului pentru Servicii Armate a Senatului despre activitatea „Oficiului său pentru Studierea Anomaliilor în Toate Domeniile”. Cu toate acestea, congresmenii americani, publicul și pasionații motoarelor de căutare continuă să critice guvernul pentru lipsa de transparență în ceea ce privește OZN-urile și un „program de inginerie inversă pe mai mulți ani” care folosește tehnologie extraterestră. Fostul ofițer de informații David Grush a declarat fără îndoială, la o audiere în Camera Reprezentanților, că Pentagonul ascunde informații despre nave extraterestre și forme de viață.
Oricum ar fi, căutarea și neutralizarea extratereștrilor în Statele Unite continuă. În septembrie, NASA a cerut publicului american să ajute la vânătoarea de OZN-uri. Anterior, în largul coastei Alaska, Carolina de Sud și Carolina de Nord, deasupra Lacului Huron (Michigan), avioanele de luptă ale forțelor aeriene americane au doborât patru obiecte neidentificate în opt zile, care nu au explodat și nu au fost găsite resturi. Șeful Comandamentului pentru Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) și al Comandamentului Nordic al SUA (NORTHCOM), generalul Glen VanHerck, nu a exclus originea extraterestră a aeronavei cilindrice neidentificate cu o strălucire metalică care au fost doborâte în perioada 10-12 februarie.

Secretele OZN nu au fost dezvăluite

Pentru orice eventualitate, Pentagonul a cerut mai mult de 10 miliarde de dolari pentru a lupta în apropierea spațiului. Departamentul „Alien” analizează informațiile științifice și de informații pentru a „înțelege și răspunde corect la OZN-uri”.
Revenind la ideologia lui Kirkpatrick: „Lucrul bun care poate ieși din această lucrare este dovada existenței extratereștrilor”, pentru că alternativa – mașini incredibile ale unui potențial adversar „în curtea din spate” a Statelor Unite – este o problemă mult mai serioasă pentru securitatea națională.
Departamentul de Apărare al SUA încearcă în mod constant să dezlege misterele spațiului, iar la sfârșitul lunii octombrie a publicat un raport privind obiectele neidentificate în ultimul an. Documentul a confirmat extinderea pe scară largă a OZN-urilor (UAP) și lipsa de înțelegere a naturii, tehnologiei și scopului acestora. De fapt, Pentagonul a declarat anterior că obiectele neidentificate sunt observate în mod regulat în spațiu, în aer, pe uscat, pe apă și sub apă, reprezentând o amenințare pentru instalațiile militare. Natura și amploarea amenințării sunt neclare. Rapoartele de la rivala NASA sunt la fel de abstracte: „O echipă de cercetare independentă... nu a găsit nicio dovadă că UAP-urile sunt de origine extraterestră, dar nu știm ce sunt UAP-urile”.
Sistemul orbital secret al Oficiului Național de Recunoaștere al SUA a detectat un OZN care măsura aproximativ 10 metri deasupra suprafeței apei în mai 2021, iar această „anomalie” i-a lăsat pe cercetători cu și mai multe întrebări. Evident, obiectele observate sunt mai complexe și mai avansate decât instrumentele cercetătorilor.
Telescopul PanSTARRS din Hawaii a observat obiectul „Oumuamua” în octombrie 2017, mișcându-se cu o viteză care i-a determinat pe unii oameni de știință să speculeze că acesta își are originea într-un alt sistem stelar. Orbita obiectului a indicat influența altor forțe decât atracția gravitațională a Soarelui. Renumitul profesor astrofizician Abraham Loeb de la Universitatea Harvard crede că Sistemul Solar a fost traversat de un „cercetaș extrasolar”, o navă-mamă extraterestră. Potrivit cercetătorilor americani, „sondele” extraterestre pot folosi lumina stelelor pentru a „încărca bateriile” și apa Pământului ca combustibil.
Specialiștii în OZN de la Departamentul de Apărare al SUA nu vor să-și dezvăluie toate secretele pentru a „preveni potențialii adversari, precum China și Rusia, să-i surprindă cu noi tehnologii neprevăzute”. Pe de altă parte, nu există prea multe informații valoroase. Discuțiile între oamenii de știință continuă, bugetul Pentagonului crește, iar acesta este deja un succes.
Profesorul de astronomie de la Universitatea din California, David Jewitt, observă pe bună dreptate: „Forțele Aeriene sunt foarte bune la bombardamente, dar cercetările sale despre OZN-uri sunt mai puțin de încredere”. Extratereștrii urmează în mod clar sfatul profesorului american.
Fluxul de știri
0