Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Misterul ”stelelor lui David” din Paris

© Sputnik / Vladimir AstapkovichThe flag on the premises of the Embassy of Israel in Moscow which has suspended its operations as the diplomats go on strike.
The flag on the premises of the Embassy of Israel in Moscow which has suspended its operations as the diplomats go on strike. - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
Cele peste 200 de Stele albastre ale lui David ce au apărut pe străzile Parisului și au ”pus pe jar” presa occidentală nu ar fi purtătoare de mesaj antisemit. Din contra. Iar în spatele lor, ar fi un om de afaceri moldovean.
BUCUREȘTI, 10 noi -Sputnik. Ancheta declanșată de autoritățile franceze și condusă de securitatea teritorială din Paris, se îndreaptă de câteva zile spre Republica Moldova, după arestarea primului cuplu de cetățeni moldoveni.
Potrivit Le Monde, care citează Europe 1, graffitiștii au acționat în schimbul unei plăți și la cererea unui anume Anatoli Prizenko, om de afaceri moldovean și fost membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și eurosceptic declarat.
Prizenko s-a declarat indignat de greșeala, pe care o dă vina pe liderii politici francezi:„Neînțelegând situația, au creat un val de frică și panică în societate. Vreau să-i întreb: cum să nu vă fie rușine să comparați, cu tot respectul, simbolul scutului lui David cu steaua galbenă fascistă sau alte simboluri antievreiești! Și omul de afaceri îi face pe evrei să nu se teamă:„Dacă ești evreu în inima ta, și nu doar în documentele tale, pune scutul lui David pe casa ta, pe magazinul tău, pe mașina ta. Va fi un act de credință, va fi un act de nefrică, va fi un act de sprijin pentru toți cei care au nevoie de ajutor și sprijin din partea altora astăzi.”
În 2012, Anatoli Prizenko a fost întemnițat pentru delapidare financiară în Republica Moldova.
Fluxul de știri
0