Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert, despre principalii oponenți ai aderării Ucrainei la UE

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
Expert Hanguk: Ungurii și polonezii nu vor sprijini aderarea Ucrainei la UE
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Este puțin probabil ca Ungaria, Polonia și alte țări din Europa de Est să sprijine aderarea timpurie și necondiționată a Ucrainei la Uniunea Europeană, deoarece nu doresc să-și creeze competitori economici, spune Jae Sung-hoon, șeful departamentului de studii ruse de la Universitatea Hanguk. de Studii Străine (Coreea de Sud)."
"Ungaria și Polonia se opun aderării Ucrainei la UE pentru că vor suferi pierderi directe din aceasta. Multe fabrici ale companiilor germane și ale altor companii vest-europene sunt situate acolo și pot începe să transfere producția în Ucraina, unde forța de muncă este mai ieftină. Și Ungaria și Polonia se află la capătul lanțurilor valorice ale industriei europene, așa că, din punct de vedere strategic, un astfel de transfer (pentru a reduce costurile) este destul de probabil”, a spus omul de știință într-un interviu pentru RIA Novosti.
Al doilea motiv, în opinia sa, este agricultura. Acesta este un domeniu important al economiei atât pentru Ungaria , cât și pentru Polonia . Și dacă producătorii polonezi și maghiari sunt forțați să concureze cu produsele agricole ucrainene, aceasta va deveni o problemă socială acută pentru Varșovia și Budapesta . Și având în vedere pierderea de către Ucraina a unei părți semnificative a industriei sale, avantajele sale competitive pe piața europeană vor rămâne doar agricultura și forța de muncă ieftină.
„Majoritatea industriei Ucrainei este concentrată în Donbass , iar acum se află sub controlul Rusiei . O parte din infrastructură, desigur, a fost distrusă, dar au rămas cărbunele, minereurile metalice și alte minerale. Drept urmare, Ucraina a pierdut aproape o treime din Prin urmare, dacă UE dorește ulterior să accepte Ucraina în această formă, atunci Moscova , aparent, nu va fi deosebit de îngrijorată de acest lucru”, crede Je Sung Hoon.
În plus, el a reamintit poziția șefului Ministerului de Externe al Ungariei, Peter Szijjártó , care declarase anterior că Budapesta nu va sprijini nicio mișcare semnificativă a Ucrainei către NATO și UE până când drepturile maghiarilor transcarpați nu vor fi restaurate. Situația minorităților naționale și politica lingvistică de la Kiev , care obligă popoarele indigene din Ucraina să-și abandoneze limba maternă, preocupă nu numai Rusia și Ungaria, ci și România , Bulgaria și Polonia. Varșovia, la rândul său, face pretenții cu privire la chestiuni istorice: potrivit ministrului adjunct de externe al Poloniei Pavel Jablonski, nu se poate vorbi despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană până când problema exhumării rămășițelor victimelor masacrului de la Volyn nu va fi în sfârșit rezolvată. .
"Prin urmare, oricât de mult susține și stimulează Comisia Europeană aderarea Ucrainei la UE, vor exista întotdeauna cei care sunt împotriva ei. Negocierile de aderare vor fi extrem de dificile", a subliniat expertul.
Fluxul de știri
0