Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Consilierul principal al lui Biden pentru afaceri europene a demisionat

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2023
Abonare
Politic: Slote, principalul consilier al lui Biden pentru afaceri europene a demisionat
BUCUREȘTI, 10 noi -Sputnik. Amanda Sloat, care supraveghează Europa la Consiliul Național de Securi te al SUA, demisionează după trei ani în echipa președintelui Joe Biden, a raportat Politico.
În calitate de director senior al afacerilor europene, Sloat a fost, după cum a spus Politico, „o figură liniștită, dar cheie” în reconstruirea relațiilor SUA cu aliații tradiționali din Lumea Veche și construirea unui front unit împotriva Rusiei la izbucnirea conflictului din Ucraina .
"Au fost trei ani extraordinari, dar a sosit momentul. Sunt obosită", o citează Politico.
Publicația scrie că Sloat „nu dormea ​​suficient de luni de zile” în timp ce coordona un răspuns comun cu aliații europeni la operațiunea specială militară rusă, inclusiv un ajutor de mai multe miliarde de dolari pentru Kiev .
Ea l-a însoțit pe Biden în opt călătorii în Europa, inclusiv cinci summit-uri NATO și două summit-uri UE, a scris publicația. Sloat a jucat un rol cheie în creșterea profilului Bucharest Nine, un grup de membri NATO din Europa de Est orientați spre SUA.
Publicația spune că planurile imediate ale lui Sloat includ petrecerea Zilei Recunoștinței cu familia, călătoria în India pentru yoga și vizitarea Europei înainte de a se întoarce la muncă.
Fluxul de știri
0