Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria spune ”Nem!” Ucrainei

© AFP 2024 / MICHAL CIZEKPeter Szijjarto
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Ungaria a transmis mesajul său cu privire la aderarea Ucrainei la UE: cât timp nu va fi instalată pacea acolo, nu are ce căuta în Uniunea Europeană.
BUCUREȘTI, 9 noi -Sputnik. Ucraina nu va fi gata să adere la Uniunea Europeană cât timp nu se poate instala pacea în ţară, a afirmat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, argumentând că aderarea Ucrainei la UE „ar duce războiul în Europa”, iar acest lucru este inacceptabil.
Şeful diplomaţiei ungare a apreciat, referitor la noul pachet de extindere anunţat de Comisia Europeană, că analiza Comisiei este corectă în a conchide că Ucraina nu a îndeplinit condiţiile pentru a avea statutul de candidată la UE, atrăgând atenţia asupra încălcării drepturilor minorităţilor.
„Din moment ce şi Comisia Europeană spune că Ucraina nu îndeplineşte condiţiile pentru statutul de candidat, considerăm că nu este oportun niciun pas suplimentar în ce priveşte negocierile de aderare cu Ucraina”, a conchis ministrul de externe ungar, potrivit unui comunicat al MAE de la Budapesta.
Acesta a adăugat că guvernul ungar apreciază că a venit momentul unei dezbateri asupra viitoarei politici a UE faţă de Ucraina. ”Având în vedere războiul care continuă în Ucraina, este clar că în această ţară nu se aplică nici libertatea presei, nici cea de exprimare şi nici nu au loc alegeri”, a punctat Szijjarto.
Fluxul de știri
0