Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina în UE? O catastrofă

© AP Photo / Virginia MayoФлаги Украины и ЕС в здании Европейского парламента в Боюсселе
Флаги Украины и ЕС в здании Европейского парламента в Боюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nu doar guverne ci și societatea civilă din UE se teme de o aderare precipitată a Ucrainei la Uniunea Europeană. Ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană spune președintele principalului sindicat agricol din Franța.
BUCUREȘTI, 9 noi -Sputnik. Intrarea Ucrainei în UE ar fi o "catastrofă" pentru agricultura europeană, a rspus miercuri preşedintele principalului sindicat agricol francez (FNSEA), Arnaud Rousseau, într-un interviu acordat presei regionale din Franţa, după ce Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova,
"Într-un context de război, este foarte dificil să te pronunţi asupra acestui subiect, pentru că imediat eşti acuzat că nu sprijini Ucraina. Dar vorbind strict din punct de vedere agricol, o intrare a Ucrainei în Uniunea Europeană ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană", a avertizat liderul sindical francez.
Potrivit acestuia, agricultura ucraineană "nu joacă după aceleaşi reguli", ea produce aproximativ "echivalentul unui sfert din agricultura europeană, mai ales în ce priveşte creşterea păsărilor şi marile culturi, dar cu norme de mediu şi standarde de producţie mult sub practicile noastre".
Fluxul de știri
0