Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia acuză UE de dublă măsură

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Turcia denunță dubla măsură a Comisiei Europene în ceea ce privește procesul de aderare la UE. În timp ce Ucraina și Republica Moldova au primit recomandarea de a începe negocierile de aderare, Comisia Europeană a continuat cu procesul de blocare a aderării Turciei.
BUCUREȘTI, 9 noi - Sputnik. Raportul executivului UE de miercuri a criticat Turcia pentru "recidivele grave" în materie de standarde democratice, stat de drept, drepturile omului şi independenţă judiciară. Iar acest lucru a provocat reacția fermă a diplomației de la Ankara.
"Respingem categoric afirmaţiile şi criticile nefondate şi incorecte, în special privind criteriile politice şi capitolul referitor la sistemul judiciar şi drepturi fundamentale", susţine Ministerul de Externe turc într-un comunicat.
De asemenea, raportul Comisiei Europene menţionează că Turcia nu a respectat principiile statului de drept, drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale în lupta sa împotriva terorismului.
Ministerul turc susţine că alegaţiile sunt incorecte şi evidenţiază "nesinceritatea abordării UE şi un dublu standard clar", adăugând că există chestiuni legate de drepturile fundamentale în privinţa cărora există dispute chiar între statele UE.
Procesul de aderare a Turciei la UE a fost îngheţat timp de ani de zile după ce au fost declanşate negocierile de aderare în 2005, notează Reuters.
Fluxul de știri
0