Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surprize, surprize în justiția moldovenească

© Sputnik / Rodion ProcaАлександр Стояногло
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional un aliniat din legea cu privire la procuratură, care a fost în vigoare până în 2022 și pe baza căruia a fost evaluată activitatea procurorului general de atunci Alexandr Stoianoglo și apoi acesta a fost demis.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional aliniatul 5 al Articolului 31 prim din legea cu privire la procuratură, care a fost în vigoare până în 2022 și pe baza căruia a fost evaluată activitatea procurorului general de atunci Alexandr Stoianoglo și apoi acesta a fost demis.
Avocatul lui Stoianoglo, Iurie Mpărgineanu, a declarat presei că după ce va fi publicată partea motivată a hotărârii Curții Constituționale, cei doi vor decide cum vor acționa în continuare în instanțele de judecată.
Hotărârea de astăzi deschide o portiță a domnul Stoianoglo să revină în funcție, a confirmat avocatul Iurie Mărgineanu.
Într-un comunicat oficial este menționat că azi și-a dat demisia Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca.
„Astăzi, 9 noiembrie, dl judecător Nicolae Roșca și-a dat demisia din funcția de Președinte al Curții Constituționale. Alegerea unui nou Președinte este programată să aibă loc mâine, 10 noiembrie”, este precizat în comunicatul Curții.
Roșca își depune mandatul de președinte al Curții Constituționale, dar nu renunță la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Cel puțin asta rezultă din comunicatul oficial.

Asta da reformă a justiției a la Maia Sandu

Ca să întregim tabloul. Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, și-a dat demisia, cum ar veni de bună voie și nesilit de nimeni, după ce astăzi, în dimineața zilei, Curtea a dat o decizie favorabilă fostului procuror general Alexandr Stoianoglo, demis din decret de Sandu, decizie prin care, ulterior, Stoianoglo ar putea să revină în funcție.
Fluxul de știri
0