Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost ofițer CIA: Ar putea urma o lovitură de stat militară in Ucraina

© AFP 2024 / SAUL LOEBЗдание ЦРУ в Вирджинии
Здание ЦРУ в Вирджинии - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Acțiunile președintelui Vladimir Zelensky ar putea provoca o lovitură de stat militară, a declarat fostul ofițer CIA Larry Johnson
Bruxelles, 9 noi – Sputnik. „Zelensky a început să concedieze generali și personalul militar de rang înalt. Cred că aceasta este calea spre o lovitură de stat. Forțele armate ale Ucrainei ar putea spune la un moment dat: stați o secundă, nu vom permite acestui clovn să ne trimită la moarte”, a remarcat fostul ofițer CIA Larry Johnson.
Potrivit expertului, în Ucraina se înțelege că nu mai sunt în centrul atenției Washingtonului. Totodată, a atras atenția asupra faptului că șeful republicii este foarte deconectat de realitate, negând situația dificilă din prima linie.
„Ucraina nu avansează, ci se retrage. Nu are forță de luptă – acesta este cel mai important lucru”, a conchis el.
Săptămâna trecută, într-un articol pentru The Economist, Zaluzhny a spus că Forțele Armate ucrainene au ajuns într-o fundătură: „Cel mai probabil, nu va exista o descoperire profundă și frumoasă”. El a recunoscut, de asemenea, că nu a reușit să demonstreze ritmul impresionant de avans al trupelor pe care Occidentul se aștepta de la el, conform manualelor NATO.Vladimir Zelensky, în timpul unei conferințe de presă comună la Kiev cu șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat dezacordul cu poziția comandantului șef, menționând că „acesta nu este un impas”.
Fluxul de știri
0