Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

După Slovacia, şi Ungaria vrea să oprească ajutorul dat Ucrainei

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Viktor Orban organizează referendum în Ungaria pentru a stopa ajutorul dat Ucrainei
BUCUREȘTI, 9 noi - Sputnik. „Există probleme serioase pe agenda de la Bruxelles”, a declarat Viktor Orbán într-o postare pe pagina sa oficială de socializare. După ședința de guvern, premierul ungar a declarat că birocraţii de la Bruxelles ar elimina reducerile cheltuielilor cu utilitățile şi plafonarea dobânzilor, şi ar da mai mulți bani ucrainenilor.
„Este timpul ca vocea poporului ungar să se facă auzită! Acesta este motivul pentru care lansăm o consultare națională” - a declarat prim-ministrul ungar.
Viktor Orbán a anunțat recent, într-un interviu acordat pentru Radio Kossuth, din Budapesta, că Guvernul ungar va lansa o nouă consultare națională. Printre subiectele abordate se vor număra finanțarea de către Bruxelles a conflictului dintre Rusia și Ucraina, migrația și trei probleme economice în care UE a atacat Ungaria și vrea să-și impună voința. Bruxelles-ul vrea ca Ungaria să elimine reducerile cheltuielilor cu utilitățile, plafonarea dobânzilor și impozitul pe profit suplimentar.
Fluxul de știri
0