Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Diplomații americani se revoltă pe Casa Albă

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗдание Госдепартамента США в Вашингтоне
Здание Госдепартамента США в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Abonare
Revoltă în diplomația americană. Diplomații americani cer ca Statele Unite să critice public Israelul pentru abuzurile comise în timpul operațiunii militare din Gaza.
BUCUREȘTI, 9 noi -Sputnik. Departamentul de stat al SUA este revoltat pe linia politică impusă diplomației americane de a susține Israelul, ignorând abuzurile comise de acesta în timpul operațiunii militare din fâșia Gaza.
O telegramă care exprimă dezacordul privind politica externă americană circulă intern prin Departamentul de stat al SUA (corespondentul ministerului de externe) , fiind semnată de mai mulți diplomați americani care solicită președintelui Biden nuanțarea discursului american în ceea ce privește relația cu Israelul.
. Analiștii afirmă că documentul sugerează o pierdere tot mai mare a încrederii diplomaților americani în modul în care președintele Joe Biden abordează criza din Orientul Mijlociu.
“Toleranța Statelor Unite” pentru un număr atât de mare de morți civili “generează îndoieli în privința ordinii internaționale, bazată pe reguli, pe care o susținem de mult timp,” se arată în document. Acesta susține că Statele Unite trebuie să tragă la răspundere atât Israelul, cât și Hamas pentru acțiunile lor.
Fluxul de știri
0