România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România se declară partener al Ucrainei şi Moldovei pentru integrarea în UE

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ciolacu spune că Guvernul României va fi un partener de încredere pentru Ucraina şi Republica Moldova în procesul de aderare la UE
BUCUREŞTI, 8 noi - Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul României va fi un partener de încredere pentru Ucraina şi Republica Moldova în procesul aderării celor două state la Uniunea Europeană şi speră într-o decizie favorabilă a liderilor UE, în luna decembrie a acestui an. Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile pentru aderarea celor două ţări.
„Salut decizia Comisiei Europene de recomandare pentru începerea discuţiilor formale de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei şi a Republicii Moldova. Guvernul României va fi un partener de încredere pentru Ucraina şi Republica Moldova în acest proces de aderare şi sper într-o decizie pozitivă a liderilor UE, în luna decembrie”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe un cont de socializare.
Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova, Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. CE a mai recomandat începerea negocierilor de aderare la UE şi pentru Bosnia-Herţegovina. În ceea ce priveşte Georgia, executivul european este de părere că poate primi statutul de ţară candidată la aderare.
Fluxul de știri
0