România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis nu vrea decuplarea României de Bulgaria

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Klaus Iohannis vorbește despre soluția ca România să intre în Spațiul Schengen: să rămână în echipă cu Bulgaria
BUCUREȘTI, 8 noi - Sputnik. Klaus Iohannis a vorbit despre situația României în legătură cu aderarea la Spațiul Schengen. Președintele a declarat care este în opinia sa calea de urmat pentru aderarea la Schengen, el arătând că cea mai bună variantă, de departe, este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen şi "spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune” .
El a susţinut o conferinţă de presă alături de premierul belgian Alexander de Croo și a spus că negocierile continuă şi a amintit de "reticenţa" Austriei pe acest dosar.
”Negocierile pentru aderarea României la Schengen continuă şi nu continuă, ca să zic aşa, la un nivel mic, ci toţi suntem foarte implicaţi, toţi căutăm să convingem în special partea austriacă, se ştie, care este foarte reticentă în continuare în această speţă. Se continuă pe toate planurile şi evident că se discută mai degrabă informal decât formal şi diferite variante de cum se poate continua”, a spus preşedintele.
Klaus Iohannis a arătat că ”nu este foarte complicat de văzut că există puţine variante”. ”Ori intrăm România şi Bulgaria, ori nu intră niciunul, ori intră unu şi celălalt, nu. Sunt variante sigur teoretice şi aş vrea să subliniez din capul locului că de departe, cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune”, a precizat Iohannis.
Fluxul de știri
0