Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Interceptările în Austria pot deveni oficiale

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2023
Abonare
Ministrul de interne austriac vrea să intercepteze WhatsApp: 2 din 3 austrieci sunt în favoarea supravegherii telefoanelor mobile
BUCUREŞTI, 8 noi - Sputnik. Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, solicită ca poliția să poată monitoriza serviciile de mesagerie, precum WhatsApp. Majoritatea se declară în favoarea acestui lucru. „Unique Research” a întrebat 500 de austrieci ce părere au despre această cerere (interval de fluctuație maxim ±4,4 %). Rezultatul este surprinzător de clar. Doi din trei austrieci sunt în favoarea supravegherii telefoanelor mobile.
În urma atacului terorist asupra Israelului de către organizația islamică radicală Hamas și a creșterii numărului de incidente antisemite în Austria, au existat apeluri pentru ca poliția să primească mai multe puteri. Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP), de exemplu, a dorit să aibă acces la datele telefoanelor mobile.
33% dintre respondenți spun că poliția ar trebui să primească neapărat această opțiune de monitorizare pentru WhatsApp și altele asemenea. Alți 30% sunt mai degrabă favorabili. În schimb, doar 29% s-au declarat împotrivă. Restul nu s-au pronunțat. Aprobarea este larg răspândită în toate taberele de alegători. Ea este cea mai ridicată în rândul susținătorilor ÖVP, cu un total de 84%. În rândul simpatizanților SPÖ, cifra este de 65%, iar în rândul simpatizanților FPÖ este tot de 58%. În timp ce doar 3% dintre simpatizanții ÖVP „cu siguranță nu” ar acorda poliției această autorizație, această cifră este semnificativ mai mare în rândul simpatizanților SPÖ (17%) și FPÖ (18%).
78% dintre persoanele de peste 60 de ani sunt în favoarea inițiativei Karner. În rândul respondenților cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani, rata de aprobare este de exact 60%. În rândul persoanelor mai tinere, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, există însă o majoritate – deși
Fluxul de știri
0