România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

De ce merge Iohannis în Africa

© SputnikAdrian Năstase și Claudiu Manda
Adrian Năstase și Claudiu Manda - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2023
Abonare
Adrian Năstase îl ironizează pe preşedinte: Iohannis merge în Africa să facă lobby pentru intrarea în Schengen
BUCUREȘTI, 8 noi - Sputnik.
SARCASMUL LUI NĂSTASE: IOHANNIS MERGE ÎN AFRICA SĂ FACĂ LOBBY PENTRU INTRAREA ÎN SCHENGEN
”Demers diplomatic remarcabil al lui Iohannis – lobby în Africa pentru intrarea României în Schengen!” scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul propriu.
”Unii răuvoitori ar putea spune că vizita în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal, în acest ultim an de mandat, reprezintă o călătorie turistică, la fel că cele din Asia sau America latină. Alții ar putea spune că în loc să stea la comanda CSAT în timp de război la granița noastră și cu zeci de ostatici în Gaza, Iohannis pleacă să facă safari în Africa”, scrie Năstase pe blog.
Apoi, cu ironia fină care îl caracterizează, Năstase spune că președintele României pleacă în acest turneu, sacrificându-și timpul liber, pentru a face lobby și pe continentul african pentru intrarea României în Spațiul Schengen.
”În decembrie, cum știți, se poate lua, la Bruxelles, o decizie favorabilă țării noastre iar Iohannis desfășoară o activitate diplomatică subtilă – face lobby pentru noi în țările africane astfel încât acestea să facă presiuni asupra fostelor metropole pentru a da un vot pozitiv României. Ați înțeles, răuvoitorilor?”, scrie, ironic, fostul premier.
Fluxul de știri
0