Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Arabia Saudită preia inițiativa în Orientul mijlociu

© FB / Mohammed bin Salman Al SaudPrințul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman
Prințul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2023
Prințul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman. Foto de arhivă
Abonare
Ofensivă diplomatică a Arabiei Saudite în contextul crizei din Orientul Mijlociu: îi lasă în offside pe americani și preia inițiativa detensionării crizei din Orientul Mijlociu.
BUCUREȘTI, 8 noi -Sputnik. Regatul saudit va face o veritabilă demonstrație de forță diplomatică și va găzdui 3 summit-uri internaționale dedicate identificării de soluții pașnice pentru criza din Gaza.
Arabia Saudită va găzdui trei summituri în următoarele zile pentru a discuta despre conflictul israeliano-palestinian, a declarat miercuri seară ministrul investițiilor din această țară, Khaled al-Faleh.
Țara plănuiește o reuniune penru țările arabe, o a doua reuniune pentru țările africane și o altă reuniune pentru țările musulmane. „Pe termen scurt, obiectivul aducerii acestor trei summituri și a altor întâlniri sub conducerea Arabiei Saudite va fi acela de a promova o soluție pașnică la conflict”.
Fluxul de știri
0