Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scandal de corupție în armata ucraineană

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTUn soldat ucrainean
Un soldat ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2023
Abonare
Ucraina se confruntă cu un nou scandal de corupție la nivelul armatei. Milioane de euro au fost cheltuite pentru achiziționarea de veste antiglonț de proastă calitate.
BUCUREȘTI, 7 noi- Sputnik. Parchetul general ucrainean a anunțat luni că a informat în mod oficial pe doi reprezentanţi ai ministerului Apărării, cu privire la o anchetă care îi vizează cu privire la deturnarea câtorva milioane de euro la achiziţionarea unor veste antiglonţ de proastă calitate – un nou scandal de corupţie în Ucraina.
Un fost adjunct al ministrului Apărării și un colaborator al acestuia sunt implicați în acest dosar. Numele lor nu au fost însă dezvăluite de către procurorii ucraineni.
Aceștia ar fi comandat în străinătate echipamentele de protecție de proastă calitate și le-ar fi plătit în avans integral, fără niciun control. Cei doi riscă pedepse de până la 12 ani de închisoare.
Potrivit Biroului de Anchete, aceste deturnări de fonduri reprezintă un nou episod într-un dosar mai amplu – în sumă de 36 de milioane de euro – care vizează contracte de furnizare de muniţie de proastă calitate armatei ucrainene.
Ministerul ucrainean al Apărării a fost zguduit de mai multe cazuri de corupţie de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, lucru care l-a determinat pe Oleksii Reznikov să demisioneze din funcţie în septembrie.
Fluxul de știri
0