Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nepotrivit. Trump a respins apelul lui Zelenski

© AP Photo / LM OteroDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2023
Abonare
Trump nu va merge în Ucraina să-l vadă pe Zelenski din cauza conflictului de interese cu Biden
BUCUREȘTI, 7 noi – Sputnik. Fostul șef de la Casa Albă Donald Trump l-a refuzat pe președintele Vladimir Zelenski, care l-a invitat în Ucraina, relatează Newsmax, citat de RIA Novosti.
„Am mult respect pentru Zelenski, dar cred că este nepotrivit în acest moment”, a spus Trump.
El a explicat că președintele ucrainean este în gestiunea administrației Joe Biden și nu ar dori să creeze un conflict de interese.
În același timp, a remarcat Trump, Statele Unite pierd teren în Ucraina: acest lucru se vede din reflectarea conflictului în mass-media - practic a dispărut din titluri.
Zelenski l-a invitat pe Trump în Ucraina pe 5 noiembrie pentru a-i contesta afirmația mai veche că „va putea rezolva conflictul în 24 de ore”.
Recent, mass-media occidentală a scris din ce în ce mai mult că Occidentul a început să obosească de conflictul ucrainean, iar sprijinul pentru regimul Zelenski slăbește. Astfel, New York Times a atras atenția asupra faptului că Kievul se confruntă cu o lipsă nu doar de atenție mediatică, ci și de muniție. Și, deși Biden a promis că va sprijini atât Ucraina, cât și Israelul, ultimul ar putea avea nevoie în cele din urmă de arme, care sunt acum pe sfârșite la Forțele Armate ucrainene.
Fluxul de știri
0