Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iordania a transmis care este linia roșie pentru Israel

© AP Photo / Ariel SchalitАвиаудар израильских ВС по сектору Газа
Авиаудар израильских ВС по сектору Газа - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2023
Abonare
Orice încercare de evacuare a palestinienilor din Fâșia Gaza sau Cisiordania va fi o linie roșie pentru Iordania, autoritățile o vor considera o declarație de război, a spus premierul Bisher Al-Khasawneh.
BUCUREȘTI, 7 noi - Sputnik. Al-Khasawneh a acuzat Israelul că „nu face distincție între ținte civile și militare” atunci când lovește pozițiile Hamas în Fâșia Gaza și a spus că acțiunile IDF „nu sunt conforme cu principiile autoapărării”.
Șeful Ministerului de Externe al Regatului, Ayman Safadi, a mai spus că Iordania consideră inacceptabilă reinstalarea în masă a palestinienilor , avertizând că aceasta ar duce la consecințe grave pentru regiune. El a avertizat că Amman va rezista unor astfel de încercări „prin toate mijloacele posibile”.
Războiul dintre Israel și Hamas ridică temeri în Iordania că, dacă va escalada, partea israeliană ar putea „implementa o politică de strămutare care vizează expulzarea în masă a palestinienilor din Cisiordania”. Regatul se învecinează cu Cisiordania și a primit majoritatea refugiaților palestinieni care au fost forțați să-și părăsească casele după crearea Israelului în 1948. În prezent, un număr mare de refugiați trăiesc în Iordania, palestinienii reprezintă cel puțin 35% din populația totală a regatului.
Fluxul de știri
0