Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell: Epoca „superiorității intelectuale a Occidentului” s-a terminat

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2023
Abonare
Șeful diplomației UE a recunoscut că, pe fondul reacțiilor diferite ale UE la conflictul din Ucraina și Orientul Mijlociu, acuzațiile la adresa Bruxelles-ului de standarde duble se intensifică în lume și epoca „superiorității intelectuale a Occidentului” s-a terminat.
BUCUREȘTI, 7 noi – Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, „Actualul conflict palestino-israelian întărește acuzațiile de standarde duble”, a spus el la o conferință a ambasadorilor europeni la Bruxelles.
De asemenea, șeful diplomației europene a recunoscut că dintre statele lumii, „multe nu au susținut nici sancțiunile UE”.
El a concluzionat că toate acestea au fost rezultatul sfârșitului erei „superiorității intelectuale a Occidentului”.
„Sudul Global a fost format ca răspuns la dominația occidentală. Această eră a dominației s-a încheiat din punct de vedere intelectual, trebuie să recunoaștem asta. Dar încă nu ne-am dat seama pe deplin de consecințele și implicațiile practice ale acestei noi realități”, a spus Borrell.
Fluxul de știri
0