Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Submarinul american din clasa Ohio sosește în Orientul Mijlociu

© AP Photo / Thiep Van Nguyen IISubmarin american
Submarin american  - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2023
Abonare
CENTCOM: Submarinul american din clasa Ohio sosește în Orientul Mijlociu
CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Submarinul nuclear strategic din clasa Ohio din SUA a sosit în Orientul Mijlociu, a anunțat Comandamentul Central al Forțelor Armate (CENTCOM) pe rețeaua de socializare X."
„Submarinul din clasa Ohio a ajuns în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA”, a declarat CENTCOM într-un comunicat.
Anterior, Pentagonul a declarat că va trimite încă 300 de militari în Orientul Mijlociu. În plus, în regiune a sosit un grup de atac condus de portavionul Dwight Eisenhower. Include un portavion emblematic, un crucișător cu rachete ghidate, distrugătoare și nouă escadroane de aviație.
Pe 7 octombrie, Israelul a fost supus unui atac cu rachete la scară fără precedent din Fâșia Gaza, ca parte a Operațiunii Al-Aqsa Flood, anunțată de aripa militară a mișcării palestiniene Hamas . După aceasta, luptătorii organizației au intrat în zonele de frontieră din sudul Israelului, unde au deschis focul atât asupra militarilor, cât și asupra civililor și au luat, de asemenea, peste 200 de ostatici. În Israel, potrivit autorităților locale, peste 1,4 mii de oameni au fost uciși, inclusiv 300 de militari, iar peste 5 mii au fost răniți.
Ca răspuns, Forțele de Apărare Israelului au lansat operațiunea Iron Swords împotriva Hamas în Fâșia Gaza. În câteva zile, armata israeliană a preluat controlul asupra tuturor zonelor populate din apropierea graniței cu Gaza și a început să efectueze lovituri aeriene asupra țintelor, inclusiv asupra civililor, din fâșie. Israelul a anunțat, de asemenea, o blocare completă a Fâșiei Gaza: aprovizionarea cu apă, alimente, electricitate, medicamente și combustibil a fost oprită.
Numărul victimelor din Fâșia Gaza a depășit 9,7 mii de persoane, peste 24,8 mii au fost răniți. Ambasada Rusiei a raportat că în timpul escaladării conflictului, 20 de ruși au fost uciși, doi au fost luați ostatici și șapte au fost listați ca dispăruți. Potrivit diverselor surse, aproximativ 150 de israelieni ar putea fi ținuți captivi de Hamas. Mișcarea însăși a declarat că există aproximativ 200-250 de prizonieri în Fâșia Gaza.
Fluxul de știri
0