România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Limitarea plăților cash: tensiuni în coaliția română de guvernământ

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2023
Abonare
Coaliția de guvernare de la București este prinsă în capacan propriilor decizii ”nerumegate” înainte. Măsura limitării tranzacțiilor cash, luată de guvern, atrage nu doar proteste sociale, ci și politici bancare ce se întorc împotriva guvernanților.
BUCUREȘTI, 6 noi -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu încearcă să convingă băncile să nu profite de pe urma măsurilor guvernamentale, prin creșterea sau introducerea de noi comisioane bancare. Iar președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că măsura limitării tranzacțiilor cash trebuie revizuită cât mai rapid, precizând că ori se revine la plafonul de 10.000 de lei, ori Guvernul va veni cu altă soluție.
Premierul Marcel Ciolacu are, luni, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii membrilor Consiliului Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, conform agendei anunţate de Guvern.
„Măsura de plafonare a plăților cash, cu care nu am fost de acord de la început… Eu am discutat cu ministrul de Finanțe ca această măsură să fie rezivuită. Revizuirea ei trebuie făcută cât mai rapid, pentru că nu avem o rețea de bancomate distribuite așa cum ar fi necesar”, a afirmat liderul PNL.
Întrebat cum ar trebui revizuită această măsură, Nicolae Ciucă a declarat: „Trebuie ori să se revină la 10.000 de lei, ori să vină după consultarea cu specialiștii… premierul a zis că discută cu sectorul bancar și celalalte instituții și va veni cu o soluție”.
Fluxul de știri
0