Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cresc preţurile la factura pentru gaz în Europa

© Pexels / Oleksandr PidvalnyiFacturi
Facturi - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2023
Abonare
Factura de gaz pentru familia italiană a crescut în octombrie cu 12% față de septembrie
BUCUREŞTI, 6 noi - Sputnik. Factura de gaz pentru familia tipică în octombrie 2023 este în creștere cu 12% față de septembrie, a comunicat Arera (Autoritatea de Reglementare pentru Energie, rețele și Ambient). Componenta prețului gazului pentru acoperirea costurilor de furnizare (CMEM,), aplicată clienților încă protejați, este actualizată de Arera ca medie lunară a prețului de pe piața angro italiană (ziua PSV următoare) și publicată în primele 2 zilele lucrătoare ale lunii următoare celei de referință.
Creșterea globală de 12% pentru familia tipică pentru luna octombrie este determinată, explică Arera, de creșterea cheltuielilor pentru gaze naturale, +7,9%, și de creșterea cheltuielilor pentru transport și gestionarea contoarelor, +4,1%, aceasta din urmă legată de creșterea tipică în sezonul de iarnă a taxelor de depozitare pentru a asigura funcționalitatea deplină a instalațiilor de depozitare în perioada de cea mai mare utilizare.
Fluxul de știri
0