Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Blinken: SUA nu caută un conflict cu Iranul

© AFP 2024 / POOL / EVELYN HOCKSTEINЭнтони Блинкен
Энтони Блинкен - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2023
Abonare
Blinken: SUA nu caută un conflict cu Iranul, dar vor proteja armata din regiune
CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Statele Unite nu caută un conflict cu Iranul, dar vor lua toate măsurile necesare pentru a proteja forțele dislocate în Orientul Mijlociu, a declarat duminică secretarul de stat Antony Blinken.

„A fost extrem de important să trimitem un mesaj foarte clar celor care doresc să beneficieze de pe urma actualului conflict din Gaza și care ar încerca să ne amenințe trupele aici sau oriunde altundeva în regiune: Nu o faceți”, a spus Blinken în timpul unei vizite neanunțate în Irak. Discursul său a fost difuzat de Sky News.

Potrivit secretarului de stat, în timpul contactelor cu reprezentanții autorităților irakiene, el a precizat că consideră „total inacceptabile” atacurile recente ale „forțelor pro-iraniene” asupra bazelor militare americane din Orientul Mijlociu.
"Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja poporul. Dar nu căutăm un conflict cu Iranul", a subliniat șeful diplomației americane.
Fluxul de știri
0