România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

AUR începe campania pentru prezidențiale

© Photo : AURGeorge Simion, președintele AUR
George Simion,  președintele AUR - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2023
Abonare
George Simion nu dezvăluie numele candidatului AUR pentru alegerile prezidențiale, dar este sigur că oricine va fi acesta, va juca cartea Cotrocenilor și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
BUCUREȘTI, 6 noi -Sputnik. Într-o intervenție televizată, George Simion, a atacat cu ironii pe toți potențialii adversari ai AUR în cursa pentru Cotroceni. Liderul partidului suveranist care potrivit sondajelor electorale din anul pre-electoral, ocupă locurile 2-3 în favorabilitatea electoratului, a spulberat toți eventualii contra-candidați la prezidențiale. Însă a păstrat tăcerea cu privire la numele candidatului pe care îl va propune AUR.
„Eu am zis-o de mai multe ori. În turul doi o să intre candidatul PSD și candidatul AUR. Dacă românii sunt masochiști și le place cum e condusă țara acum de premierul Ciolacu, îl vor vota pe premierul Ciolacu. Dacă vor altceva, îl vor vota pe candidatul AUR, care are șanse”, a declarat Simion. În ceea ce privește numele lui Mircea Geoană, care își face campanie electorală constant, George Simion a spus că nu are nicio șansă la prezidențiale și că va lua cel mult 7%.
„Domnul Geoană probabil se pregătește pentru alegeri cu neomarxiștii de la SNSPA pentru că am aflat că șeful de campanie al domnului Geoană e acel Remus Pricopie care ne acuza că am atacat universitatea pe care el o conduce. Acest Remus Pricopie e fostul ministru al Educației al PSD, un neomarxist care caută să spele pe creier noi și noi generații cu această ideologie. Dacă va fi impus, eu nu cred că românii îl vor vota pe acest Mircea Geoană. Nu are nicio șansă Mircea Geoană dacă vrea să candideze independent. Să-l impună austriecii nu cred, doar să-l impună americanii, dar cred că-s foarte ocupați”, a comentat ironic Simion.
”La fel și doamna Kovesi, care nu mai e iubită de români. Domnul Geoană e în campanie de un an de zile și nu-l bagă nimeni în seamă. De doamna Kovesi nu e nevoie, se descurcă de minune Marcel. Mulți dintre votanții PSD vin la mine și spun că nu mai recunosc partidul pe care l-au susținut”, a mai spus președintele AUR
Nici președintele actual la PNL, Nicolae Ciucă, văzut ca un posibil candidat pentru Cotroceni al partidului să nu a scăpat de ironiile lui George Simion care îl vede o simplă ”jucărie” în mâinile actualului, președinte, Iohannis.
Fluxul de știri
0