România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Turcan este acuzată că a transformat propaganda LGBTQ în factor de cultură

© Photo : Guvernul României / Radu BadoiuRaluca Turcan
Raluca Turcan - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2023
Abonare
Raluca Turcan, acuzată că a transformat propaganda LGBTQ în factor de cultură sponsorizat de stat
BUCUREȘTI, 4 noi - Sputnik. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, este luată la întrebări de partidul AUR pentru alocarea de bani de la bugetul ministerului pentru Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” care include și evenimentul „Luna istoriei LGBTQIA+ 2023”.
”Constatăm cu stupoare că statul român, prin Ministerul Culturii, finanțează astfel de evenimente contrare valorilor și principiilor societății românești, promovând o propagandă evidentă în spațiul public. Deși există numeroase nevoi cultural urgente în țară și pentru comunitățile românești de peste granițe, observăm că Ministerul Culturii consideră „luna istoriei LGBTQIA+” o prioritate și alege chiar să finanțeze astfel de activități”, afirmă deputatul Dan Tănasă într-o interpelare parlamentară.
”Considerați propaganda LGBTQIA+ un factor de cultură în România astfel încât să fie finanțat din bugetul de stat, respectiv Ministerul Culturii?” mai întreabă deputatul, care vrea să mai afle de la minister și ce sume a alocat pentru acest proiect și care a fost procedura legală și administrativă, respectiv raționamentul care a stat la baza finanțării acestui eveniment.
Fluxul de știri
0