Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: noi am ales calea europeană, statele UE vor avea și ele de făcut o alegere

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2023
Maia Sandu
Abonare
Maia Sandu a susținut un discurs la deschiderea întâlnirii United4Moldova.
CHIȘINĂU, 4 noiembrie – Sputnik. Sâmbătă, în Parlamentul Republicii Moldova a avut loc prima întâlnire a președinților comisiilor pentru afaceri UE și ai comisiilor pentru afaceri externe ale țărilor Unite4Moldova. Președintele Maia Sandu s-a adresat participanților la întâlnire cu un discurs de bun venit.
"Astăzi în parlament am primit aproximativ 80 de reprezentanți ai parlamentelor europene și ambasadori. Au venit la Chișinău pentru că noi, moldovenii, am făcut o alegere și am ales calea europeană. Și în curând și statele UE vor trebui să aleagă dacă ne acceptă ca potențiali membri. al familiei europene”, a spus șeful statului.
Ea a menționat că a făcut apel la participanții la întâlnire să-i convingă pe liderii statelor lor să „aleagă un viitor european pentru Moldova” la întoarcerea acasă.
Președintele a subliniat în discursul său că cetățenii Republicii Moldova nu au altă opțiune - nu vor alege niciodată războiul, nu vor alege sărăcia, nu vor putea alege viitorul terorii.
„Alegerea noastră se referă nu numai la nivelul de trai european pe care ne dorim să-l avem în toată Moldova, ci și la ce fel de societate dorim să construim. O societate în care toți cetățenii să poată vorbi liber, să gândească liber, să trăiască liber acasă. Alegerea noastră. este clară și fermă”, a remarcat președintele în discursul său.
Întâlnirea în format United4Moldova a fost organizată de Comisia Parlamentară pentru Politică Externă și Integrare Europeană.
Fluxul de știri
0