Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ţările occidentale îşi schimbă poziţia cu privire la „înfrângerea” Rusiei

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2023
Abonare
Ţările occidentale, care anterior insistau că Ucraina trebuie să învingă Rusia pe câmpul de luptă, își schimbă treptat poziția, a observat vineri președintele rus.
BUCUREŞTI, 4 nov – Sputnik. „Acum şi-au schimbat tonul, spunând lucruri diferite”, a spus liderul rus Vladimir Putin membrilor Camerei Civice, un organism al societății civile însărcinat cu consultarea guvernului cu privire la elaborarea politicilor.
Putin a afirmat că ţara trebuie să devină mai puternică în toate aspectele, inclusiv în economie, armată și stabilitate politică. O astfel de putere a ţării descurajează actorii ostili din încercarea lor de a izola Rusia, a adăugat preşedintele.
„Ele (ţările UE) au renunţat la energia noastră. Care este rezultatul? PIB-ul nostru va crește cu [până la] 3% în acest an, iar principalele economii europene se micșorează”, a menționat el.
„Ei suferă; au probleme reale”, a adăugat Putin, menționând că spune acest lucrufără bucurie. „Asta nu înseamnă că ar trebui să ne comportăm agresiv. Înseamnă că trebuie să fim suverani în adevăratul sens al cuvântului”, a conchis Putin, citat de RT.
SUA și aliații lor au acuzat Rusia că a lansat un atac „neprovocat” asupra Ucrainei anul trecut și s-au angajat să sprijine Kievul „atât timp cât este necesar” pentru a învinge Moscova. Washingtonul a declarat chiar că scopul său în Ucraina este de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei.
Moscova a susţinut că ostilitățile au fost cauzate de refuzul Occidentului de a lua în calcul îngrijorările Rusiei cu privire la extinderea NATO și de politicile discriminatorii ale Kievului împotriva vorbitorilor de limba rusă după lovitura de stat armată din 2014. SUA ar fi împiedicat guvernul ucrainean să încheie un armistițiu în primele săptămâni ale conflictului în desfăşurare, ceea ce ar fi făcut din Ucraina o ţară neutră.
Kievul a declarat că singurul rezultat pe care îl acceptă este să ia de la Rusia toate teritoriile despre care Ucraina pretinde că îi aparţin, inclusiv Crimeea. Nu a reușit să obţină niciun câștig semnificativ în prima linie în timpul așa-numitei contraofensive declanşate în vara acestui an.
„În ciuda furnizării de către NATO de noi tipuri de arme, regimul de la Kiev pierde”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la începutul acestei săptămâni, evaluând situaţia de pe câmpul de luptă.
Fluxul de știri
0