România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

PNL a ales calea „prin noi înșine" în alegerile din 2024

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri prezidențiale în România, turul 2
Alegeri prezidențiale în România, turul 2 - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ședința PNL, liberalii au ales: merg mai departe pe calea "prin noi înșine" pentru alegerile din 2024, fără PSD
BUCUREȘTI, 4 noi – Sputnik. „În această Coaliție, PNL a fost partidul corect. Niciodată într-o alianță de genul asta nu s-a pomenit ca unul din parteneri să îi fure primarii celuilalt și să se mai și laude cu asta. PNL trebuie să își asume obiectivul principal câștigarea alegerilor prezidențiale”, a zis Dan Motreanu, prim-vicepreşedintele PNL, în ședința liberalilor.
De altfel, și Lucian Bode a spus, în cadrul ședinței, potrivit surselor DC News, că PNL trebuie să meargă pe cont propriu la alegeri.
„Faliile interne trebuie asanate și unitatea în jurul obiectivului comun de a câștiga toate cele 4 runde de alegeri trebuie să constituie principalele noastre preocupări. Unitate pentru locul I trebuie să fie deviza noastră! Acesta nu este un slogan, el trebuie să ne definească toate acțiunile atât la nivel de filiale, cât și la nivel național. Să avem unitate pentru a câștiga toate pozițiile în bătăliile electorale”, a adăugat el.
Bode a mai spus că pentru asta trebuie să fie unitatea care poate să ducă PNL la câștigarea alegerilor.
”Cred că suntem conștienți cu toții că avem un an greu, după 2024 cu PNL la guvernare încă patru ani clar e loc sub soare pentru toți! Partidul Național Liberal trebuie să câștige președinția României. Trebuie să spunem clar și cu argumente de ce candidatul nostru e cel mai bun și mai potrivit să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat. Electoratul nostru tradițional, urbanul mare trebuie recâștigat. Avem un mesaj foarte bun și pentru electoratul urban pentru ca avem proiecte importante pentru ei”, a mai spus Bode.
Liberalii au decis, la propunerea secretarului general, să pună și în statut o regulă majoră: „cine nu are rezultate face pasul în spate”.
Fluxul de știri
0