Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ponderea Asiei în comerțul exterior al Rusiei a ajuns la 70%

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaTransportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok
Transportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2023
Transportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok. Foto de arhivă
Abonare
Cooperarea economică a Rusiei cu țările asiatice a continuat să crească în tandem cu o scădere a comerțului cu Uniunea Europeană.
BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik.Cooperarea economică a Rusiei cu țările asiatice a continuat să crească în tandem cu o scădere a comerțului cu Uniunea Europeană, a declarat Ruslan Davidov, șeful interimar al Serviciului vamal federal al Rusiei (FCS).
Vorbind marți la sesiunea plenară a Forumului Vamal Internațional de la Moscova, Davidov a menționat creşterea într-un ritm rapid a comerțului cu China și India, în timp ce cifra de afaceri cu țările latino-americane este, de asemenea, în creștere.
FCS a făcut eforturi să eficientizeze procedurile vamale pentru a accelera livrarea de mărfuri și pentru a facilita creșterea comerțului cu partenerii săi.
„Dacă în perioada pre-criză, pre-covid, ponderea țărilor din Uniunea Europeană din comerțul nostru a fost de 50% sau mai mult, acum această pondere a scăzut la 16%, iar ponderea țărilor asiatice, așa cum vedem aici, a crescut la aproape 70% și continuă să crească”, a declarat șeful Serviciului vamal, citat de RT.
După cum Davidov a raportat anterior, cooperarea economică a Moscovei cu aproape toate ţările din Comunitatea Statelor Independente (CSI) se extinde, CSI reprezentând acum 14% din comerțul exterior rusesc. De asemenea, statisticile au arătat că comerțul cu statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice sunt în creștere, aşteptându-se să atingă 100 de miliarde de dolari în acest an.
Fluxul de știri
0