Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China este de acord cu Rusia privind noua ordine mondială

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2023
Abonare
Ambasadorul chinez la Moscova spune că principiile noii ordini mondiale conturate de Putin sunt în concordanță cu viziunea Chinei
BUCUREȘTI, 2 noi - Sputnik. Principiile noii ordini mondiale conturate de președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire a Clubului Internațional de Discuții Valdai sunt în concordanță cu viziunea Chinei, a declarat ambasadorul chinez la Moscova Zhang Hanhui într-un articol publicat în ziarul Komsomolskaya Pravda.
„Conceptul de construire a unei comunități cu un destin unic al umanității necesită aderarea la principiile egalității și respectului, abandonarea aroganței și prejudecăților, construirea mai multor punți de legătură între civilizații deconectate și promovarea înțelegerii reciproce a oamenilor din diferite țări”, a menționat el.
„Nu cu mult timp în urmă, președintele rus Vladimir Putin, la o reuniune a Clubului Internațional de Discuții Valdai, a enumerat șase principii ale relațiilor internaționale pe care Rusia îndeamnă toate țările să le urmeze. Aceste principii sunt pe deplin în concordanță cu conceptul de construire a unei comunități a destinului comun al omenirii”, a spus el.
Diplomatul a adăugat că Putin și președintele chinez Xi Jinping sunt amândoi politicieni orientați spre viitor cărora le pasă de întreaga lume. Prin eforturi comune, ei au adus relațiile chino-ruse la cel mai înalt nivel din istorie.
„Încrederea reciprocă strategică dintre cele două țări a fost mult întărită. Cooperarea în afaceri în diverse sfere a fost dezvoltată cuprinzător, iar colaborarea pentru legarea Inițiativei Belt and Road cu Uniunea Economică Eurasiatică a devenit productivă”, a spus ambasadorul.
Fluxul de știri
0