Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Amnesty International, îngrijorată de interzicerea unor site-uri de presă din Moldova

© Photo : ISAAC LAWRENCEAmnesty International
Amnesty International - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2023
Abonare
O cunoscută organizație internațională pentru drepturile omului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la blocarea în Moldova a accesului la anumite site-uri web rusești de presă din țară.
BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik.O cunoscută organizație internațională pentru drepturile omului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la blocarea în Moldova a accesului la anumite site-uri web rusești de presă din țară și a cerut ca autoritățile din Moldova să furnizeze argumente pentru decizie.
Luni, Moldova a blocat accesul la 31 de site-uri web, inclusiv 21 administrate din Rusia, susţinând că sunt folosite într-un „război informațional” împotriva Chişinăului.
„Amnesty International Moldova se alătură organizațiilor care au semnat declarația în care își exprimă îngrijorarea cu privire la practica constantă de suspendare a licențelor unor canale de presă fără a se oferi explicații detaliate cu privire la circumstanțele faptice și juridice care ar putea justifica măsurile de restricții. Solicităm autorităților să furnizeze imediat argumente și dovezi care au stat la baza deciziei [de a bloca site-urile web]”, a declarat Amnesty International Moldova marți, într-un comunicat, potrivit RT.
În urma deciziei Moldovei, Înaltul Comisar rus pentru Drepturile Omului Tatiana Moskalkova s-a adresat marți raportorului special al ONU cu privire la libertatea de opinie Irene Khan și reprezentantului OSCE privind libertatea presei Teresa Ribeiro, cerându-le să influențeze Moldova pentru a împiedica cenzura.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu îl salută pe președintele american Joe Biden pe Aeroportul Internațional Ben Gurion - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Editoriale
Capcana israeliană pentru SUA
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat marți că Moscova consideră decizia Chişinăului de a bloca accesul site-urilor de presă în limba rusă ca fiind o „măsură ostilă”.
La începutul anului, Chişinăul l-a acuzat pe șeful biroului Sputnik din Moldova, Vitali Denisov, că reprezintă o amenințare la securitate națională. Autoritățile l-au expulzat pe Denisov din țară și l-au împiedicat să intre în Moldova pentru 10 ani.
De asemenea, Chişinăul a menționat îngrijorările legate de securitatea națională drept motiv pentru blocarea postului radio și a site-urilor web ale Sputnik Moldova, după ce Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina în februarie 2022.
Fluxul de știri
0