Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiuni între Israel și ONU

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaГенеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Abonare
Secretarul general al ONU António Guterres şi-a exprimat marţi, la Naţiunile Unite, îngrijorarea profundă cu privire la escaladarea conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas și a criticat autoritățile israeliene care aplică dreptul umanitar după plac.
BUCUREȘTI, 1 nov -Sputnik. Războiul declarațiilor dintre ONU și Israel continuă, după ce secretarul general al organizației, Antonio Guterres a atras atețnia asupra dramei umanitare presupuse de conflictul dintre Israel și Hamas.
"Dreptul internaţional umanitar stabileşte reguli clare care nu pot fi ignorate. Nu este un meniu a la carte şi nu poate fi aplicat selectiv", a declarat Guterres, deplângând pierderea multor membri ai personalului ONU în conflict.
"Protecţia civililor de ambele părţi este primordială şi trebuie să fie respectată în orice moment", a adăugat el, cerând încă o dată un armistiţiu umanitar şi acces nerestricţionat în Fâşia Gaza pentru echipele de ajutor.
La rândul lor, Qatarul și Arabia Saudită au avertizat marţi că extinderea operaţiunilor israeliene în Fâşia Gaza ar putea "submina eforturile de mediere şi de dezescaladare" şi a condamnat bombardarea, marţi, a celei mai mari tabere de refugiaţi din acest teritoriu palestinian, notează AFP.
Fluxul de știri
0