Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sindicatele din Belgia se alătură cauzei palestiniene

© AFP 2024 / JOHN THYSProtest organizat de sindicatele belgine ACV Puls, BTB, BBTK și ACV-Transcom
Protest organizat de sindicatele belgine  ACV Puls, BTB, BBTK și ACV-Transcom - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Abonare
Criza din Orientul Mijlociu provoacă o revoltă sindicală în Belgia. Sindicatele belgiene de transport declară că își îndeamnă membrii să refuze să ajute la transportul de arme și muniții spre Israel.
BUCUREȘTI, 1 nov -Sputnik. Mai multe sindicate din tranporturi au transmis un mesaj comun prin care anunță că vor refuza să ajute la transportul de arme și muniție către Israel și armata israeliană.
Sindicatele ACV Puls, BTB, BBTK și ACV-Transcom au transmis, într-o declarație comună, că lucrătorii din aeroporturi au văzut transporturi de arme.
”În timp ce în Palestina are loc un genocid, lucrătorii din diferite aeroporturi din Belgia văd transporturi de arme în direcția zonei de război”, se arată în declarația semnată de liderii sindicali.
”Noi, mai multe sindicate active în logistica terestră, facem apel la membrii noștri să nu manipuleze niciun zbor care transportă echipamente militare către Palestina/Israel, așa cum au existat acorduri și reguli clare la începutul conflictului cu Rusia și Ucraina”, au declarat sindicatele.
Autoritățile belgiene au refuzat să comenteze dacă au fost trimise arme în Israel de către Belgia, sau dacă țara a fost doar platforma de tranzit pentru transporturi militare spre Orientul mijlociu.
Fluxul de știri
0