Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia intenţionează să „crească brusc” exporturile de petrol în noiembrie

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaТанкеры с нефтью в Краснодарском крае
Танкеры с нефтью в Краснодарском крае - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Abonare
Rusia se aşteaptă să crească brusc exporturile de petrol în noiembrie, a raportat marți ziarul de afaceri Kommersant, citând analiștii de la firma Kpler.
BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik.Potrivit raportului, transporturile maritime ale țării vor crește cu aproximativ 200.000 de barili pe zi (bpd) luna viitoare, comparativ cu octombrie, ajungând până la 3,7 milioane bpd, însemnând cele mai înalte niveluri din mai, relatează RT.
Analiștii constată că exporturile se aşteaptă să crească pe fondul lucrărilor de întreținere care continuă la mai multe rafinării rusești, ceea ce a obligat companiile să îşi redirecționeze petrolul pentru export.
Cu toate acestea, majoritatea reparațiilor la rafinării se aşteaptă să fie finalizate până pe 15 noiembrie, ceea ce poate determina o scădere a exporturilor de petrol începând din decembrie.
Un alt motiv posibil pentru creșterea exporturilor de petrol rusesc este creșterea prețurilor globale la ţiţei, spun specialiștii Kpler. Moscova a fost forțată să îşi redirecționeze livrările de petrol către piețele asiatice pe fondul sancțiunilor occidentale și a impunerii unui plafon de preț asupra ţiţeiului brut rusesc.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu îl salută pe președintele american Joe Biden pe Aeroportul Internațional Ben Gurion - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Editoriale
Capcana israeliană pentru SUA
De asemenea, Rusia a început să-și reducă treptat producția pentru a se adapta la schimbări și pentru a sprijini prețurile globale, care la momentul respectiv au scăzut la aproximativ 72 dolari pe baril. Cu toate acestea, prețurile la ţiţeiul brut s-au recuperat de atunci pe fondul livrărilor reduse din Arabia Saudită și, mai recent, al escaladării conflictului dintre Israel şi Hamas. Indicele global Brent se tranzacționează în prezent cu aproximativ 88 de dolari pe baril.
De asemenea, scăderea sezonieră a cererii interne de combustibil, împreună cu restricțiile actuale ale Rusiei asupra exportului de benzină și motorină, poate crea condițiile pentru redirecționarea petrolului brut pentru export, prezic analiștii.
Fluxul de știri
0