Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin şi Lukaşenko discută despre pregătirea pentru Consiliul de Securitate Colectiv CSTO

© POOL / Accesați arhiva multimediaPreședintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko
Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko. Foto de arhivă
Abonare
Președintele rus și omologul său din Belarus au discutat despre pregătirile pentru ședința Consiliului de Securitate Colectiv al CSTO care va avea loc la Minsk, pe 23 noiembrie.
BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik.Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko, au discutat despre pregătirile pentru ședința Consiliului de Securitate Colectiv al CSTO care va avea loc la Minsk, pe 23 noiembrie pe 23 noiembrie, a anunţat miercuri Kremlinul.
La începutul zilei, mass-media a raportat că cei doi preşedinţi au purtat o conversație telefonică.
„Președintele rus, Vladimir Putin, a avut o conversație telefonică cu președintele belarus, Alexander Lukaşenko. S-a discutat despre pregătirea pentru viitoarea întrunire periodică a Consiliului de Securitate Colectiv al Organizației Tratatului Colectiv de Securitate, [care va avea loc] pe 23 noiembrie la Minsk”, a declarat Kremlinul într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
De asemenea, agenda a inclus promovarea integrării Uniunii Statale Rusia-Belarus, inclusiv în domeniile energiei, transportului și înaltei tehnologii, se arată în comunicat.
În plus, președinții au confirmat intenția de a continua să depună eforturi pentru aprofundarea parteneriatului și alianței strategice Rusia-Belarus, potrivit comunicatului.
Fluxul de știri
0