Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Statele Unite sunt în contact cu Hamas

© Sputnik / Natalia SeliverstovaUn bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova
Un bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Abonare
Washingtonul este în contact cu liderii Hamas prin Qatar, a menţionat o sursă diplomatică pentru Sputnik.
BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik. Anterior, Israelul a spus că nu va accepta încetarea ostilităților cu Hamas. La rândul său, ONU a solicitat un „armistițiu umanitar imediat”.
Washingtonul este în contact cu liderii Hamas și „face acest lucru prin Qatar”, a declarat pentru Sputnik o sursă diplomatică din Doha, fără a oferi mai multe detalii.
Pe 30 octombrie, Benyamin Netanyahu a declarat că Israelul nu va accepta încetarea ostilităților cu mișcarea islamistă după atacurile din 7 octombrie.
Pe 29 octombrie, Joe Biden, în apelul său către Netanyahu, a reiterat dreptul Israelului de a-și „apăra cetățenii împotriva terorismului”, insistând, în acelaşi timp, asupra „necesităţii de a face acest lucru într-un mod în concordanță cu dreptul internațional care protejează civilii”.

Poziția Rusiei

Pe 16 octombrie, preşedintele Vladimir Putin, în timpul unui interviu telefonic al său cu Benjamin Netanyahu, a confirmat „poziţia sa fermă de a continua un efort în direcţia încetării confruntării între Israel şi Palestina și a unei soluționări pașnice prin mijloace politice și diplomatice”.
Potrivit președintelui rus, soluționarea crizei din Orientul Mijlociu este posibilă numai pe baza formulei „două state”, validate de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede crearea unui stat palestinian independent între granițele din 1967 cu capitala în Ierusalimul de Est.

Apelul către un armistițiu umanitar

În timp ce ostilitățile se intensifică, Adunarea Generală a ONU a solicitat, pe 27 octombrie, din partea unei majorităţi, o „pauză umanitară imediată”.
Rezoluția, care nu este obligatorie, propusă de Iordania, a adunat 120 de voturi pentru, inclusiv votul Rusiei, 14 împotriva, inclusiv din partea Israelului și Statelor Unite, și 45 de abțineri, dintr-un total de 193 de țări membre ale ONU.
Fluxul de știri
0