Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării: SUA dezvoltă un program biologic ofensiv

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaClădirea Ministerului Apărării al Rusiei
Clădirea Ministerului Apărării al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Clădirea Ministerului Apărării al Rusiei
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele Unite încearcă să restabilească tehnologiile pentru producția pe scară largă de formule pentru un program biologic ofensiv, potrivit Ministerului rus al Apărării.
BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik. Statele Unite încearcă să restabilească tehnologiile pentru producția pe scară largă de formule pentru un program biologic ofensiv, a declarat comandantul Forțelor ruse de Apărare împotriva pericolelor nucleare, biologice și chimice, general-locotenentul Igor Kirillov.
Kirillov a declarat că, în martie anul acesta, Washingtonul a aprobat o nouă strategie pentru producerea de arme biologice. Potrivit documentului, obiectivul acestui program este „asigurarea suveranităţii tehnologice în domeniul bioproducției și depășirea concurenților strategici”.
„O astfel de formulare, împreună cu utilizarea unei infrastructuri tehnologice de înaltă performanță și implicarea unor specialiști cu experiență în cercetarea pentru dublă utilizare, pot indica faptul că Statele Unite urmăresc să restabilească tehnologiile pentru producția pe scară largă de formule biologice, ca parte a unui program biologic ofensiv”, a spus generalul, citat de RT.
El a declarat că reluarea programului biologic al SUA va fi supravegheată de sub-secretarul Apărării pentru cercetare și inginerie. De asemenea, Kirillov a menționat că nouă întreprinderi mari de producție specializate în cercetarea genomului și bioinformatică vor oferi baza tehnologică pentru formare și cercetare.
Anterior, Sputnik a raportat că Statele Unite au înfiinţat centre de cercetare biologică în numeroase țări asiatice, ceea ce arată un interes puternic pentru efectuarea de cercetări în domeniile biologiei și microbiologiei în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa.
Mai mult, Ucraina a fost identificată ca fiind o zonă specială pentru implementarea de bio-programe specifice.
Fluxul de știri
0