România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Guvernul României nu vrea submarine

© Photo : Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2023
Abonare
Lucru inedit în politica guvernamentală românească recentă: premierul Marcel Ciolacu se opune achiziției de tehnică militară. Este vorba de solicitarea de a achiziționa două submarine, solicitare făcută de Marina militară română.
BUCUREȘTI, 1 noi -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat la un post de televiziune că nu consideră că în acest moment România are nevoie de două submarine și că deocamdată această este o propunere a unui comandant din Marina militară românească și că va fi discutat și, eventual, modificat.
“Înzestrarea Armatei României se face la propunerea comandanților de la fiecare armă. Este o propunere de a se cumpăra două submarine. Eu, ca și prim-ministru, vă spun că nu sunt unul dintre cei care consideră că urgență înzestrării Armatei României sunt cele două submarine. Procedura se declanșează acum, aceste submarine s-ar cumpăra peste mulți ani fiindcă ele nu sunt fabricate, nu le are cineva pe stoc”, a afirmat Marcel Ciolacu.
El a mai anunțat că vede alte priorități pentru România. “Eu, Marcel Ciolacu, vremelnic prim-ministru al României, nu consider în acest moment că România are nevoie de două submarine. Cred că altele sunt prioritățile, dar decizia nu o iau eu, neapărat…Știți foarte bine că o astfel de achiziție se merge cu ea în Parlamentul României și se aprobă în Parlament. Cine propune, pe urmă trebuie să meargă prin CSAT, pe urmă merg la aprobare în Parlamentul României și la urmă se începe procedura de achiziție. Nu trebuie să ne alarmăm că un comandant al unei arme din interiorul Armatei face o propunere”, a explicat premierul.
De asemenea, Marcel Ciolacu a adăugat că în calitate parlamentar nu va vota această propunere, dacă aceasta va ajunge pe masa de lucru a Parlamentului României.
Fluxul de știri
0