Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Slovacia face o desfășurare „uriașă” de trupe la granița cu Ungaria

© AP Photo / Petr David Josekpremierul slovac Robert Fico
premierul slovac Robert Fico - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2023
premierul slovac Robert Fico
Abonare
Slovacia desfăşoară forţe ample la graniţa cu Ungaria în scopul de a combate imigraţia ilegală, au anunţat luni premierul slovac Robert Fico şi ministrul său de interne, Matus Sutaj Estok.
BUCUREŞTI, 31 oct - Sputnik. Desfășurarea de trupe la granița cu Ungaria are loc începând de luni seara.
Cei doi responsabili slovaci au atras atenţia asupra situaţiei din Fâşia Gaza şi a posibilelor ameninţări la adresa securităţii.
„Oamenii trebuie să trăiască mai paşnic şi mai sigur, ţinând cont de ce se întâmplă în lume”, a subliniat premierul.
„Dacă nu este ţinută sub control, migraţia ilegală poate face ca indivizi suspecţi având legături cu structuri teroriste să ajungă aici”, a avertizat Fico, adăugând că salută faptul că Ministerul de Interne a plasat între priorităţi reglementarea problemei migraţiei.
Ministerul de Interne şi forţele armate slovace vor desfăşura „echipamente şi trupe relativ ample” pe întreaga graniţă verde cu Ungaria, a mai explicat prim-ministrul slovac.
La rândul său, ministrul Sutaj Estok a insistat că plănuieşte o desfăşurare „uriaşă” de personal şi suport tehnic pentru protejarea acestei graniţe, afirmând că „situaţia din lume este extrem de gravă”.
Fluxul de știri
0