Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Apărării: Occidentul foloseşte Ucraina ca un „berbece” împotriva Rusiei

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2023
Abonare
SUA și-au subjugat complet aliații occidentali, concentrându-și toate resursele lor politice și militare asupra menținerii, prin orice mijloace posibile, a dominației sale globale în declin.
BUCUREŞTI, 31oct – Sputnik. SUA și-au subjugat complet aliații occidentali, concentrându-și toate resursele lor politice și militare asupra menținerii, prin orice mijloace posibile, a dominației sale globale în declin, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la cel de-al 10-lea Forum de Securitate din Xiangshan, China, relatează RT.
Şoigu a sosit luni la Beijing într-o vizită de lucru, unde a susținut un discurs în cadrul unei sesiuni plenare despre „Responsabilitatea statelor mari și cooperarea în domeniul securității globale”.
Potrivit ministrului Apărării, Washingtonul subminează și distruge bazele securității internaționale în urmărirea obţinerii unei superiorități geopolitice și militar-strategice covârșitoare. Blocul NATO condus de SUA a ignorat ani de zile interesele legitime de securitate ale Rusiei, urmărind cu încăpățânare extinderea sa și, în cele din urmă, forțând Rusia să implementeze „contramăsuri” în Ucraina.
„Drept răspuns, Occidentul şi-a afirmat în mod deschis obiectivul de a provoca o "înfrângere strategică" Rusiei în războiul hibrid declanșat împotriva noastră. Ucraina a fost aleasă cu cinism ca un berbece și i s-a atribuit rolul de ţară de sacrificiu”, a declarat Şoigu.
Cu toate acestea, în ciuda armelor primite și a sprijinului occidental, contraofensiva mult-trâmbiţată a Kievului a eșuat, a adăugat Şoigu, menționând că Ucraina a pierdut „peste 90.000 de soldați, aproximativ 600 de tancuri și aproape 1.900 de vehicule blindate” numai din 4 iunie. Forțele armate ruse vor continua să își îndeplinească sarcinile în mod metodic și constant, apărând în același timp siguranța civililor, a adăugat ministrul.
„Cataclismele moderne din relațiile internaționale sunt direct legate de opoziția unor state individuale față de consolidarea inevitabilă a lumii multipolare”, a subliniat ministrul rus al Apărării.
„Țările care se opun dictaturii neocoloniale occidentale și apără principiile egalității, policentricității și securității indivizibile sunt supuse unor presiuni acerbe, inclusiv unor încercări de presiune politică și economică”, a arătat Şoigu.
Fluxul de știri
0