România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Guvernul României se pregătește să mai cumpere niște rachete

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2023
Abonare
România se pregătește să cumpere noi arme. Acesta este semnalul transmis din agenda guvernului României, care anunță că premierul Ciolacu se va întâlni cu președintele celei mai importante companii norvegiene de armament.
BUCUREȘTI, 31 oct -Sputnik. Președintele companiei norvegiene Kongsberg Defence & Aerospace, Eirik Lie, vine în România, unde se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu, pe care îl va vizita la sediul guvernului.
Compania norvegiană tocmai a încheiat o afacere de succes cu Polonia. Companiile poloneze de apărare PIT-RADWAR și Wojskowe Zaklady Elektroniczne, reunite sub denumirea Polish Armaments Group, au semnat un mare contract cu firma norvegiană.
Este vorba de dezvoltarea și livrarea a două unități de rachete anti-navă, plus întreținerea și producția de rachete NSM (Naval Strike Missile), în Polonia.
Acest contract vine în urma unui acord anterior încheiat la 5 septembrie 2023 între Agenția de Armament și Kongsberg Defence&Aerospace pentru furnizarea de sistem de rachete de coastă dotate cu rachete NSM. Această achiziție face parte dintr-o inițiativă mai amplă de a spori capacitățile de apărare ale marinei poloneze.
Fluxul de știri
0