Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a obosit să mai susțină Kievul

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2023
Abonare
Uniunea Europeană nu va reuși să se țină de cuvânt și să livreze până în primăvară cele un milion de obuze promise regimului de la Kiev. Până acum, au fost livrate mai puțin de o treime din obuzele promise.
BUCUREȘTI, 30 oct -Sputnik. În martie 2023, UE se angajase să livreze un milion de obuze într-un an, dar a reușit în primele 8 luni să livreze doar 300 de mii de obuze, toate plătite din banii contribuabililor europeni.
Presa franceză speculează că Uniunea Europeană deja transmite un semnal negativ regimului de la Kiev, începând să scadă treptat din intensitatea cu care a ajutat până acum Ucraina.
Acum lucrurile devin și mai complicate, după declarația oficială a Slovaciei de a refuza de acum înainte să mai ofere ajutor militar regimului de la Kiev.
În schimb, campionii la declarații războinice sunt oficialii din țările baltice, Lituania și Estonia, care își ceartă colegii din UE pentru slăbirea interesului în susținerea regimului Zelenski.
Fluxul de știri
0