Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sunak și Macron și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu

© AFP 2024 / JACK GUEZСолдаты израильской армии со своими танками "Меркава"
Солдаты израильской армии со своими танками Меркава - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2023
Abonare
Sunak și Macron și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea din Orientul Mijlociu
BUCUREȘTI, 30 oct -Sputnik. Premierul britanic Rishi Sunak și președintele francez Emmanuel Macron și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă escaladare a tensiunilor în Orientul Mijlociu, în special în Cisiordania, a anunțat biroul premierului britanic într-un comunicat.
Duminică, liderii Marii Britanii și Franței au purtat o conversație telefonică cu privire la decizia Israelului de a extinde amploarea operațiunilor în Fâșia Gaza .
„Ei și-au exprimat îngrijorarea comună cu privire la riscul de escaladare în regiune, în special în Cisiordania”, se arată în declarație.
Sunak și Macron au subliniat necesitatea de a oferi ajutor umanitar locuitorilor din Fâșia Gaza, fiind de acord să lucreze împreună pentru a livra alimente, combustibil, apă și medicamente celor care au nevoie, precum și pentru a elimina străinii de acolo.
„Prim-ministrul și președintele Macron au convenit că este important să nu uităm viitorul pe termen lung al regiunii și, în special, necesitatea unei soluții în două state a conflictului”, se mai spune în declarație.
Fluxul de știri
0