Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA: Ucraina cere bani - în ciuda sprijinului total

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский
Президент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marjorie Taylor Greene: Ucraina depinde în totalitate de sprijinul SUA, dar continuă să ceară bani
BUCUREȘTI, 30 oct - Sputnik. Ucraina este complet dependentă de sprijinul Statelor Unite, dar în același timp continuă să ceară și mai mulți bani de la contribuabilii americani, a spus reprezentantul Marjorie Taylor Greene.
Anterior, Casa Albă a raportat că Biden a cerut Congresului ajutor de 61,3 miliarde de dolari pentru Ucraina și 14,3 miliarde de dolari pentru Israel .
„Ucraina se bazează pe deplin pe (sprijin – n.red.) Statele Unite și continuă să ceară și mai mulți bani din taxele americane în timp ce Washingtonul duce un război proxy cu Rusia”, a scris ea pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
Greene a subliniat că a votat întotdeauna împotriva finanțării Kievului , iar acum va face același lucru în ceea ce privește un pachet suplimentar de ajutor pentru Israel, deoarece Statele Unite trebuie să rezolve problemele populației sale, și nu restul lumii. .
„Avem peste 10 milioane de oameni care au trecut ilegal granița de când (președintele SUA Joe - n.red.) Biden a preluat mandatul (ca șef de stat - n.red.), iar datoriile noastre se ridică la peste 33 de trilioane de dolari", a subliniat republicanul.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Aceștia au subliniat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a mai declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin antrenarea personalului din Marea Britanie, Germania , Italia și alte țări.
Fluxul de știri
0