Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dragonul chinez nu se grăbește să cadă la pace cu americanii

© Sputnik / Iliy PitalevThe flag of China
The flag of China - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2023
Abonare
Diplomația chineză atrage atenția: normalizarea relațiilor dintre Beijing și Washington este departe de a fi un proces ușor și cu finalul garantat.
BUCUREȘTI, 29 oct -Sputnik. Acesta este mesajul transmis, în limbaj diplomatic, de către șeful diplomației chineze, Wang Yi, după o vizită în SUA, unde s-a întâlnit atât cu oficiali americani câât și cu președintele Biden.
Ministrul de externe chinez Wang Yi a declarat că "drumul spre summitul de la San Francisco nu va fi unul lin" într-o referire la o întâlnire aşteptată între preşedintele Xi Jinping şi preşedintele american Joe Biden, potrivit unui comunicat al diplomaţiei chineze, citat duminică de Reuters.
Wang s-a întâlnit cu Biden şi cu principalii săi consilieri la Washington în ultimele zile, convenind să colaboreze în vederea unei întâlniri bilaterale aşteptate în marja unui summit al Forumului de cooperare economică Asia-Pacific.
O seamă de angajamente diplomatice bilaterale în ultimele luni, în mare parte la solicitarea SUA, a avut ca scop salvarea legăturilor care se deterioraseră rapid la începutul anului, în urma doborârii de către armata americană a unui presupus balon de spionaj chinez.
Dar, în remarci făcute sâmbătă Wang a avertizat că drumul spre summit nu va fi unul lin şi că deplasarea (lui Xi) nu se face pe "pilot automat", a precizat MAE chinez într-un comunicat.
Fluxul de știri
0