Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alianța cere Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria

© Sputnik / Rodion ProcaMoldova - NATO
Moldova - NATO - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
NATO îi cere Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul țării vecine. Declarația a fost făcută de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul de la Chișinău, Dorin Recean.
Bruxelles, 27 oct – Sputnik. ”NATO și R. Moldova au lucrat împreună timp de 30 de ani și, în aceste timpuri foarte complicate, aprofundăm și mai mult parteneriatul nostru”, a spus Stoltenberg.
”Cerem Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul vostru. Puteți conta pe asistența noastră continuă. Mai devreme în acest an, NATO a aprobat un pachet substanțial de ajutor pentru întărirea securității voastre cibernetice și comunicării strategice, precum și pentru creșterea capacității voastre de apărare. De asemenea, la Summitul de la Vilnius, am decis să creștem cooperarea practică și politică”, a mai declarat Stoltenberg.
La rândul său, premierul Dorin Recean a declarat că R. Moldova se angajează să-și crească capacitățile de apărare.
”Împreună cu prietenii noștri, dezvoltăm reziliența societății și a instituțiilor, precum și capacitățile noastre de apărare. Suntem foarte dispuși să participăm în misiuni internaționale, dar, de asemenea, și în exerciții, care ar consolida capacitățile noastre și interoperabilitatea. Din nou, vreau să exprim aprecierea noastră pentru NATO și statele membre”, a declarat Recean.
Premierul Moldovei se află la Bruxelles, unde va avea un dialog cu Aliații în cadrul Consiliului Nord-Atlantic prezidat de Secretarul General Adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană.
Fluxul de știri
0