Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA au prezentat un proiect de ajutor Israelului, fără a aloca mijloace Ucrainei

© Sputnik / Vladimir AstapkovichImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Abonare
Republicanii au prezentat un proiect de lege care permite transmiterea de miliarde către Israel, dar nu și Ucrainei.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Un grup de senatori americani republicani au prezentat, pe fundalul nemulțumirii tot mai mari față de creșterea finanțării pentru Kiev, un proiect de lege care permite alocarea asistenței pentru Israel, dar nu și sponsorizarea Ucrainei, scrie The Wall Street Journal.
„Eu și colegii mei credem cu fermitate că orice fel de ajutor pentru Israel nu trebuie folosit ca pârghie pentru trimiterea a zeci de miliarde de dolari Ucrainei”, a declarat senatorul din Kansas Roger Marshall.
Pentru divizarea finanțării s-au pronunțat de asemenea senatorul republican din Ohio James Vance, senatorii din Utah Mike Lee și din Texas Ted Cruz.
După cum menționează publicația, acest lucru vorbește despre problemele cu care se confruntă propunerea Casei Albe de a aloca suplimentar 106 miliarde de dolari pentru asistență militară și de altă natură Ucrainei, Israelului și altor țări.
În acest fel, se va putea evita blocarea alocării banilor către Israel în Camera Reprezentanților, unde deja mai mult de jumătate dintre republicani se pronunță împotriva finanțării Kievului.
Cererea bugetară a președintelui Joe Biden presupune alocarea a 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, dintre care 46,1 miliarde de dolari - cheltuieli pentru apărare și 11,8 miliarde de dolari - sprijin bugetar direct.Pentru Israel se presupune alocarea a 14,3 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0